Saturday, August 5, 2023

COFFEE & KAREEM

Neznani junak iz sveta američko-kanadske akcione komedije Michael Dowse posle vrlo solidnog STUBERa, režirao je COFFEE & KAREEM, Netflixovu buddy komediju o uniformisanom policajcu i sinu njegove devojke koji upadaju zajedno u nevolje kada mališa pokuša da namesti i spreči da mu postane očuh a onda se nađu na meti korumpiranih policajaca i lokalnih kriminalaca iz detroitskog geta.

Ed Helms kao uniformisani policajac je korektan ali ne više od toga u naslovnoj ulozi i klinac koji igra Kareema je simpatičan ali ne više od toga, i kad se na to doda da Dowse sve to nije onako pedantno izveo u domenu akcije, onda prljavi humor kome se neprestano pribegava gubi na efektu jer se film i pripovedački i čisto tehnički raspada po šavovima.

Uprkos tome što u podeli ima još sjajnih faca kao što su Betty Gilpin i Taraji Henson, film ne uspeva da to kapitalizuje i mnogo više deluje kao kavez u kom su zarobljene potencijalne ili ostvarene zvezde nego išta drugo.

Koncept jednog dana sa policajcem od TRAINING DAYa do danas je jako uspešno zaživeo u komediji, i priča sa belim policajcem i crnim dečakom koji gunđaju što su zajedno u nevolji deluje kao nešto što ne može omašiti. Ali, na kraju utisak gradi baš silom žanrovskog deficita na tržištu.

* * / * * * * 

No comments:

Post a Comment