Monday, January 2, 2023

DŽEM OD KAVIJARA

Prvi i za sada najuspešniji film iz Apollon serijske proizvodnje koji je stigao u bioskope bio je DŽEM OD KAVIJARA Ivice Vidanovića. Film je svoju premijeru imao četiri dana pre izlaska na platformi na televiziji, što samo pokazuje da je cela priča oko Apollona kao striming servisa potpuna farsa sa ko zna kakvom pozadinom.

Reč je o komediji u tradiciji Milorada Milinkovića Debelog koja u pogledu forme i izvedbe podseća na lažnu upeglanost i neuspeli pokušaj dobrog kroja ČITULJE ZA ESKOBARA a u pogledu same priče i njenog vođenja na njegova najgora ostvarenja kao što su POTERA ZA SREĆKOM ili ZDUHAČ.

Igor Đorđević je fizički nepodnošljiv u glavnoj ulozi. Taj stepen šmiranja degradira možda i nešto što je moglo od tog besmislenog lika da se napravi jer on je Šumadinac koji vodi dvostruki život sa ženom, ljubavnicama i sitnim prevarama. Uporedo postoje još dva zapleta koja deluju kao da će biti važna ali scenarista Božidar Knežević nije mogao da ih izvede do kraja.

U filmu ima dobrih glumaca. Deluje da su Zorana Bećić i Tamara Šustić mogle da pruže više, da su imale zanimljiviju i supstancijalniju rolu. Međutim, slično kao u LUČI imamo disbalans između dobrih i relativno poznatih i slabih te potpuno nepoznatih glumaca. I nažalost imamo Igora Đorđevića koji je verovatno iz najbolje namere na pogrešan način pokušao da "podigne" ovaj isprazan materijal.

Ako je suditi po špici na kojoj piše da je film dobio podsticaje za snimanje, ovaj naslov je imao respektabilan budžet za ovu vrstu žanra. On se nažalost ne vidi na ekranu i to je šteta.

No comments:

Post a Comment