Monday, January 23, 2023

GETTING IN

GETTING IN je nezavisno producirana komedija relativno mejnstrim senzibiliteta koju Doug Liman označava svojim debijem na kom se opekao i "platio" ulaznicu za ulazak u ozbiljniju ligu reditelja. Međutim, ovaj film uopšte nije loš iako iz današnje vizure deluje dosta pitomo u odnosu na propulzivnost Limanovog rediteljskog postupka inače.

Liman je kao old money lik relativno uspeo da zadrži imidž indie lika u major produkciji, i ovaj film na kom je on samo reditelj se bavi upravi old money likom koji želi da upiše medicinu na Johns Hopkinsu ali je ispod crte i postaje glavni osumnjičeni kada neko krene da ubija one koji su iznad njega.

Zaplet je zanimljiv, izvedba je energična, početak filma, prvih pet do deset minuta su briljantni i ima tu još bljesaka izuzetne veštine i inspiracije ali film je overall dosta pitom, duhovit ali ne u meri da time oduševi i jako zasmeje gledaoca.

Uprkos nekim Limanovim bravurama ovaj film je mlak. Međutim, ako je istina za kako je malo para snimljen, onda zaslužuje pohvale da tehnički, u pogledu fotografije, produkcionog dizajna pa i okupljene glumačke ekipe izgleda sasvim pristojno. Za ceo poduhvat, i rešavanje jednog neinspirativnog projekta, ovaj film zaslužuje čak možda i * * * ali konkretno gledalačko iskustvo, za one koje ne zanima ceo fenomen je ipak * * 1/2.

No comments:

Post a Comment