Friday, November 5, 2021

DONATO AND DAUGHTER

DONATO AND DAUGHTER je televizijski film prekaljenog veterana Roda Holcomba koji ovakve stvari može da režira i u snu.


Charles Bronson igra policajca iz naslova koji mora da radi na istom slučaju sa kćerkom detektivkom koja ga je pak odbacila posle bratovljeve smrti za koju u nekoj meri krivi oca jer mu je nametao nedostižne profesionalne standarde u policijskom poslu.


Oni relativno rano otkrivaju ko je ubica, igra ga Xander Berkeley, i dok pokušavaju da dokuče šta pokreće tako izopačeni um i konačno da pronađu dokaze kako da ga optuže, razrešavaju i misteriju bratovljeve smrti koja nije baš onakva kako je kćerka mislila.


Bronson i Dana Delany su u naslovnim ulogama. Dana je ostvarila plodnu saradnju sa Holcombom na seriji CHINA BEACH i u ovom filmu se trudi i više nego što materijal zaslužuje dočim je Chuck ovde već star, dobroćudni čičica koji tek povremeno evocira utisak da je nekada davno bio opasan.


Berkeley uživa u standardnoj ulozi ljigavog psihopate koju igra podjednako rutinski kao Chuck policajce ali sa više žara.


U vreme kada je televizija i dalje bila ispod filma po svom autoritetu i značaju, DONATO AND DAUGHTER svakako nije mogao biti podvaljen bilo kome kao bioskopski materijal, ali ko ga je pogledao na malom ekranu, nije mnogo pogrešio.

No comments:

Post a Comment