Sunday, November 7, 2021

DANGEROUS

DANGEROUS Davida Hackla ima glumačku podelu koja je donedavno bila theatrical, ali ovde su se skupili u DTV naslovu za koji je doduše moguće da se nekada nadao i bioskopima ali do njih nije dospeo.


Elem, gledano DTV kriterijumima, DANGEROUS je sasvim solidan film, sa jako dobrim konceptom i podelom koja donosi i kvalitet na ekran i meta-značenje. 


Mel Gibson igra psihijatra sa kojim se glavni junak neprekidno konsultuje preko telefona. Glavnog junaka igra Scott Eastwood, Clintov sin a Mel kao Glas razuma, kao neko ko izvodi čoveka na pravi put nosi u sebi dozu ironije.


Ipak, DANGEROUS nije u klasičnom smislu geezer teaser u smislu da nas mami Gibsonom a da on ima malu ulogu vešto raspoređenu kroz ceo film. Naime, uloga jeste baš takva, ali ima svoj smisao, integritet i humor.


Scott Eastwood igra glavnog junaka, nekadašnjeg Navy SEALa koji je pošao putem kriminala i nasilja, i sada je na uslovnoj slobodi i na psihoterapiji sa ciljem da se izvede na pravi put.


Ipak, od pravog puta nema ništa kada mu brat nastrada pod misterioznim okolnostima i on na sahrani shvata da se umešao u poslove za kriminalcima koji su mu od ranije poznati i koji planiraju da dođu na imanje po nešto što misle da im pripada.


Hacklova režija je efikasna, rad sa glumcima je solidan. Film ne donosi ništa novo ali evidentan je trud da ponudi nešto drugačije, i na kraju ono što dobijamo je mišićav žanrovski ugođaj. 


Kako DANGEROUS ne smatram za bioskopski film, u oceni ću biti nešto darežljiviji.


* * * / * * * *


No comments:

Post a Comment