Monday, November 8, 2021

BEST POSSIBLE TASTE: THE KENNY EVERETT STORY

BEST POSSIBLE TASTE: THE KENNY EVERETT STORY snimljen je po tekstu Tima Whitnalla i u režiji Jamesa Stronga. Reč je o televizijskom filmu o čuvenom britanskom komičaru poteklom iz miljea underground radija i potom majstora šok-humora koji je sablažnjavao establišment i zabavljao omladinu.


Kenny Everett je bio klozetovani homoseksualac ne samo pred okolinom već i pred samim sobom. Slično svom velikom prijatelju Freddie Mercuryju, on je i oženio svoju veliku ljubav i bila mu je odan prijatelj do kraja života čak i kad se razveo i autovao.


Ali uz njegovu turbulentnu karijeru išao je i život u kom su alkohol, droga a zatim i homoseksulani promiskuitet igrali važnu ulogu, pa je on na kraju, baš kao i bliski prijatelj Mercury umro od AIDSa.


Televizijski film snimljen je za BBC i izveden je veoma maštovito, oslonjen na koncepte i estetiku Kennyejvih šou-programa i nastupa sa dosta ironije prema samoj formi i probijanjem “četvrtog zida”. U tom pogledu veliki je uspeh što je ipak uprkos ironiji očuvana i emocija prema Everettu kao jednoj senzibilnoj ličnosti koja je vrlo često poništavala sebe u pokušaju da zabavi okolinu.


Ovaj televizijski film donosi i ne preterano laskav prikaz meni veoma dragog reditelja Michaela Winnera na čuvenom torijevskom skupu na kom je Kenny tezgario i izazvao potpuni šok.


BEST POSSIBLE TASTE je svakako jako zanimljiv primer jedne tehnike koja je dosta korišćena a to je biopic koji zarobljava duh ličnosti kojom se bavi unutar same svoje strukture.


No comments:

Post a Comment