Monday, March 12, 2012

MADE IN ROMANIA

Pogledao sam MADE IN ROMANIA Guy J. Louthana, tipa koji je sticao iskustva radeći u produkciji na nizu manjih i većih filmova. To iskustvo je kanalisao u filmu MADE IN ROMANIA koji je na neki način fin omaž svima onima koji su odlučili da budu Stranci u Raju i snimaju u Istočnoj Evropi.

MADE IN ROMANIA je snimljen u formi mockumentaryja koji se snima kao bonus feature za DVD ekranizacije viktorijanskog romana koja se snima zbog nižih cena u Rumuniji. Priča prati entropiju nastanka filma, bizarne i svakako karaikirane, ali zapravo vrlo istinite teškoće na koje nailazi filmska ekipa. Te teškoće naravno rezultiraju raznim neočekivanim kreativnim odlukama i rekao bih da je ovaj film potencijalno jako zanimljiv ljudima koji su prošli kroz iskustvo snimanja filma ili onima koji tek žele da se upuste u to, recimo studentima produkcije.

Slično filmu SEED OF CHUCKY, Jennifer Tilly igra samu sebe, a Louthan je i učestvovao u radu na tom Mancinijevom filmu. Ona svojim smislom za humor na vlastiti račun dodaje filmu dodatnu dimenziju i jedino je šteta što karijere ljudi koji igraju sami sebe nisu još "dokumentarnije". Njihova pozicija u industriji je manje-više tačno postavljena, ali su filmovi na kojima uporedo rade dosta iskarikirani. U tom pogledu ENTOURAGE ostaje nedostižan standard.

* * * / * * * *

No comments:

Post a Comment