Monday, March 26, 2012

GHOST RIDER: SPIRIT OF VENGEANCE

Pogledao sam GHOST RIDER: SPIRIT OF VENGEANCE, nastavak prilično isplative ekranizacije Marvelovog stripa koju snimili Neveldine i Taylor. Marvelu se mora skinuti kapa što je isproducirao ovakav film i pokazao da ih uspesi posh ekranizacija kao što je X-MEN : FIRST CLASS nije razmazio. SPIRIT OF VENGEANCE u produkcionom smislu vraća Marvel u vreme PUNISHERa sa Dolph Lundgrenom. Neveldine i Taylor su svoju histeriju sa pločnika LA preneli u Rumuniju, film je tamo sniman i tamo se dešava i deluje prilično odvratno kad je reč o tamošnjim lokacijama i radnoj snazi. Štaviše, u uvodnoj poteri, junaci se trkaju u "dačijama" a ceo film na planu lokacija ima nepogrešivi DTV look. Prijavljeni budžet od 57 miliona dolara je sasvim sigurno samo poreska prevara, a ako imamo u vidu da su film realizovali bećari iz Hyde Parka Entertainmenta gotovo da nema sumnje da je film snimljen za upadljivo manje para - ne bi me čudilo da je budžet za ovaj film zapravo onaj povraćaj poreza koji su dobili od Rumunije.

Neveldine i Taylor su sa CRANKovima snimili par upečatljivih ekscentričnih akcijaša, JONAH HEX po njihovom scenariju je bio potcenjen po mom mišljenju i šteta je što ga nisu režirali ali SPIRIT OF VENGEANCE je film u kome se oni snalaze u nekim neuslovima i uprkos tome što film nosi njihov pečat nema dovoljno elemenata koji bi ga opravdali.

Oskudica se oseća na svakom koraku, ali baš to bi Neveldine & Taylor prevazišli da film ikakvu priču i da ima barem nagoveštaj strukture. Iako oni umeju sjajno da freestyleuju, ovo je film u kome improvizacija, ili barem tolika mera improvizacije nema previše smisla.

Ako se izuzme finansijski deo produkcije, odabir ovih reditelja, za ovaj Marvelov property je zapravo idealan. Šteta što nije bilo uslova da se to u potpunosti ostvari.

* 1/2 / * * * *

No comments:

Post a Comment