Tuesday, March 29, 2022

FEVER

FEVER Larry Elikanna je buddy triler iz 1991. koji ima zanimljivu glumačku podelu, zanimljivu premisu, i dobro je izveden a išao je na HBO.

Armand Assante igra ex-cona na uslovnoj slobodi a Sam Neill igra advokata koji je sa njegovom bivšom ljubavlju koja ga je zamenila njime dok je bio u zatvoru. Ex-con izlazi iz zatvora, posećuje je i želi da mu se ona vrati, ona neće ali nije joj svejedno, da bi se ljubavni trougao pretvorio u otmicu, a advokat i robijaš bili primorani da je zajedno izbave tako što će ispunjavati zahteve kriminalaca koji su je oteli.

Premisa je jednostavna i zanimljiva. Assante i Neill su dobro izabrani buddy par mada je Assante za par ktava veći šmiran od Neilla i malo glumi za sebe ali to ipak nekako funkcioniše. Marcia Gay Harden, još uvek mlada i seksi igra eks džankozu koja je izašla na pravi put i spetljala se sa advokatom.

Elikann se fino snalazi u građenju atmosfere i bez mnogo akcije ali sa dosta kretanja i živopisnim likovima, a pojavi se u jednom trenutku i Gregg Henry, gradi vrlo fino i dinamičan urbani losanđeleski krimić. U FEVERu sam prilično uživao i mislim da ne bi mnogo zalutao ni da je u to vreme išao u bioskopima, s tim što su tada u pogledu akcije i spektakla buddy filmovi ipak bili visokooktanskiji.

No comments:

Post a Comment