Monday, April 7, 2014

IN THE BLOOD

Pogledao sam IN THE BLOOD Johna Stockwella, film koji je bio nadomak da bude dobar, ali na kraju ostaje tek vrlo zanimljiv i energičan exploitation. Ako nekoga zanima da vidi po čemu se razlikuju ozbiljni od slabijih reditelja, treba da vidi ovaj film i uporedi ga sa Soderrberghovim HAYWIRE. Naime, u oba filma glavnu ulogu igra Gina Carano, MMA šampionka ali je razlika u njenoj interpretaciji ogromna. Soderbergh je u svom filmu apsolutno uspeo da prevaziđe njena glumačka ograničenja i da njenu "stegnutost" u kadru iskoristi kao osobinu lika, dočim Stockwell kao da ne razmišlja kako će iskoristiti Ginu Carano i ubacuje je u masu scena koje ona prosto ne može da reši.

Međutim, isto tako čak je i IN THE BLOOD potvrda kako je Gina Carano daleko od ćorsokaka u glumačkom smislu. Ona zaista ima sve predispozicije za autentičnu akcionu zvezdu i nadam se da će se njen rad na filmu nastaviti.

Stockwell je poslednjih desetak godina u priličnoj rediteljskoj defanzivi. Posle nekoliko solidnih major filmova, ušao je u DTV rutinu, o čemu svedoče i naši filmski radnici koji su radili na njegovom filmu CAT RUN. IN THE BLOOD je bio prilika da se ozbiljno vrati u igru a on tu priliku delimično koristi. Borilačke koreografije nisu naročito zanimljive ali Gina Carano donosi veliku autentičnost. U pogledu kadriranja, Stockwell pokušava da imitira poznog Manna, filmove kao što je MIAMI VICE, stavlja veliki akcenat na atmosferu, lokacije, statiste, i time delimično nadoknađuje fundamentalnu neubedljivost priče koju pokušava da predstavi. Jedan od osnovnih problema svakako je i to što film ima jako razvučen i jako slab uvod u kome ređa loše situacije bračne idile, bez akcije u kome često deluje prilično diletantski.

Srećom, lokacije i Gina Carano uspevaju da nadoknade sve ono što Stockwell propušta, a šteta je što u montaži nisu više reducirani "problematični" delovi čime bi se ne samo popravio ovaj film, već bi možda i dobio neki bolji status od ovoga koji ima sada.

* * 1/2 / * * * *

No comments:

Post a Comment