Thursday, February 7, 2013

TOWER BLOCK

Pogledao sam TOWER BLOCK Jamesa Nunna i Robbieja Thompsona. Ovo je jedan od filmova koji su u priličnoj meri ilustracija sunovrata britanskog žanrovskog filma koji je u poslednje vreme izgubio onu auru studioznog pristupa koji je krasio tamošnje radove. Ruku na srce, TOWER BLOCK je nešto bolji od filmova koji se poslednjih godina izbacuju sa facama kao što je Danny Dyer i ne spada u tu sub-Nick Love školu, ali sve u svemu nije ni mnogo bolji.

Podelu čine prepoznatljive TV face kalibra Russela Toveya iz BEING HUMAN, a o inventivnosti scenarija Jamesa Morana, koji svoj entuzijazam za žanrovski film (SEVERANCE, COCKNEYS VS ZOMBIES) još uvek nije konvertovao u kvalitet, najbolje svedoči to što je osnovni gimmick pomoću kog junaci ne mogu da pozovu pomoć to što im je snajperista koji ih drži pod opsadom nekako ukinuo signal mobilnog telefona.

Dakle, iako pokušava da napravi hip triler koji bi trebalo da se više bazira na pametnoj akciji nego na eksplozijama, Moran nije uspeo da smisli bolje rešenje od toga da je počinilac Nikola Tesla, kriminalni mastermind koji se namerio da maltretira neku solitersku sirotinju.

Egzekucija je osrednja, ima nekih pokušaja estetizacije koji mahom dobacuju do nivoa prosečnog televizijskog rada. Ipak, filmu se ne može osporiti da je uprkos svim glupostima pitak.

* 1/2 / * * * *

No comments:

Post a Comment