Tuesday, September 16, 2014

FREAKY DEAKY

Pogledao sam FREAKY DEAKY Charlesa Matthaua, adaptaciju romana Elmorea Leonarda. Uprkos tome što je FREAKY DEAKY nastao od sličnog štofa kao LIFE OF CRIME i sa slabijom glumačkom podelom, Matthau ga je učinio za nijansu nepretencioznijim i kudikamo dinamičnijim. Ponovo imamo posla sa niskim budžetom, površnom egzekucijom i na nivou vizuelnosti i na nivou karaktera ali su srećom barem likovi mobilniji i u manjoj pat-poziciji.

Billy Burke je dobar izbor za ulogu namazane noir cepanice/ detektiva, lepo je videti Michael Jai Whitea u šarmantnoj komičarskoh ulozi a zgodne ženske koje tek grade reputaciju nimalo ne smetaju.

Iako u nekoliko situacija Charlews Matthau pravi otvorene posvete svom slavnom ocu, nažalost on kao reditelj ne uspeva da dobaci do vrhunaca koje je njegov otac dostigao u krimi komediji i krimiću uopšte - a tu pre svega mislim na Siegelov remek-delo CHARLEY VARRICK.

Nažalost, Matthauov film pokazuje da je aktuelni talas ekranizaciha Leonarda nažalost bleda kopija onog revivala sa kraja devedesetih.

* * / * * * *

No comments:

Post a Comment