Monday, September 8, 2014

FALCON RISING

FALCON RISING Ernije Barbarasha trebao je da bude početak DTV akcione franšize za Michael Jai Whitea. Nažalost, čak i ako iz ovoga nastane DTV franšiza jer ipak zakonitosti tog tržišta su drugačije od bioskopskog, to svakako neće biti zbog Barbarashevog prvog filma. Naime, FALCON RISING je DTV film sa Michael Jai Whioteom koji je uspeo da napravi sve moguće greške i pokaže da autori ne razumeju kako se u tom miljeu postiže kvalitet.

Za početak, film je preopterećen zapletom koji je naravno besmislen i prepun klišea ali je tako postavljen da junak naprosto mora da prođe kroz niz situacija koje bi teško delovale dobro i da su snimane u boljim uslovima.

Zatim, sporedni likovi povremeno preuzimaju noseću ulogu od Michaela Jai Whitea i odvlače našu pažnju od njega kao jedinog elementa ovog filma koji nešto vredi.

Film dosta nevešto pokušava da pomiri simplifikovano DTV estetiku sa !aromom" snimanja na lokaciji a rezultat je nekonzistentno, rasplinuto kadriranje, neprijatan kolorit i sve u svemu neuspešno koketiranje sa estetikom siromaštva.

Borbe su korektne. Ipak, ukupno uzev FALCON RISING je u najbolju ruku osrednji DTV, bez iskoraka kakve su nudili neki raniji radovi. Paradoksalno, Michael Jai White je jedan od najtalentovanijih glumaca u DTV miljeu i sotuje na televiziji i u bioskopskom filmu a još u DTVu nije pronašao svoju formulu uspeha.

* * / * * * *

No comments:

Post a Comment