Saturday, September 6, 2014

7500

Takashi Shimizu nikada nije bio reditelj od koga sam mnogo dobio, pa samim tim ne mogu da kažem da sam išta očekivao od njegovog filma 7500. Međutim, kada se taj film konačno pogleda, jasno je zašto nije bio pušten dve godine ni na jednom formatu. Spoj američke podele i Shimizuovog žanrovskog know howa ovog puta nije stavljen u službu Japanese ghost filma već u bnešto što ponajviše liči na niskobudžetne high concept produkcije kompanije Blumhouse. Međutim, kao što ni filmovi koje lično producira Jason Blum često nisu za bioskop tako ni ovaj nije ni za šta.

7500 traje sedamdesetak minuta i za to vreme se praktično ne desi ništa, odnosno postave se likovi i odnosi, nagovesti se misterija i onda se nakalemi razrešenje i to je to. Ne znam da li je scenario imao drugačije ambicije, da li je ovakav ishod na bilo koji način iznuđen, ali 7500 deluje krajnje hendikpeirano i simpatični glumci poput Jerry Ferrare, Ryana Kwantena i Amy Smart naprosto ne mogu da ga spasu.

Šteta. Shimizu je okupio zanimljivu B-podelu, ambijent aviona u letu je po definiciji zanimljiv ali rezultat nažalost nije čak ni na nivou prosečnog promašaja. 7500 je misteriozan promašaj čiji dometi su slabi ali ni ciljevi nisu do kraja jasni.

* 1/2 / * * * *

No comments:

Post a Comment