Friday, June 19, 2009

SPRING BREAKDOWN

Pogledao sam SPRING BREAKDOWN Ryana Shirakija. Reč je o iznenađujuće kvalitetnoj DTV teen komediji koja je sudeći po glumačkoj podeli u kojoj su Amy Poehler, Parker Posey i Amber Tamblyn. Film je izašao za Warner Premiere, i sudeći po dosta slabo napravljenoj špici, poluskupom soundtrackom, čini se da je ovaj naslov možda u nekoj fazi trebalo da bude theatrical pa da je Warner tokom procesa odustao od toga.

U svakom slučaju, ono što je recimo osnovna razlika ovog filma u odnosu na THE HANGOVER je to što SPRING BREAKDOWN na nivou realizaciju ima svu bahatost komedije. Dakle, sve je flah na nivou dizajna, vidi se da ekipa iz kamere nije imala prevelike pretenzije sa ovim filmom. Ne samo po priči, koja je na neki način ženski rimejk OLD SCHOOLa, nego i po tehničkog egzekuciji, film podseća na 80s komedije.

Međutim, gluma je iznad proseka. Tri glavne glumice su sjajne a Parker Posey igra potpuno atipičnu ulogu za svoje standarde, pošto ovaj film nimalo nije indie.

S druge strane, sasvim je moguće da je Parker upravo zbog tog izvrtanja konvencija mislila da film možda i ima neku polemičku crtu u odnosu na tradiciju teen komedija, ko zna...

Ono što je najbitnije da dobra gluma i solidan scenario dovode do toga da je film duhovit i dinamičan. 83 minuta su prava mera da tempo nikada ne opadne i da se sve zaokruži kako treba.

U svakom slučaju, smatram da ljubitelji i poznavaoci ne treba da propuste ovaj naslov.

* * * / * * * *

No comments:

Post a Comment