Friday, June 26, 2009

FIRED UP

Najzad sam pogledao FIRED UP Willa Glucka, najhypovaniju teen komediju ovog proleća.

Iako film nije ostavio tako snažan utisak koji je premisa o dva jocka koji se infiltriraju u kamp za cheerleadersice nudila, pošto je reč o high conceptu koji bi trebalo da obećava AMERICAN PIE dimenzije hita, Gluck je snimio prilično solidnu teen komediju koja nije naročito sveža niti nepredvidljiva, ali je u onome što jeste, vrlo kompetentno realizovana.

Nicholas D'Agosto i Eric Christian Olsen su odličan par komičara i oni su prva instanca na kojoj se ovaj naslov izdvaja. Njih dvojica su pružili sjajne uloge i odlično funkcionišu kao tandem, pojednostavljena, omladinska varijanta Vince Vaughna i Owena Wilsona.

Drugi aspekt su pojedine ekscentrične scene od kojih je gledanje filma BRING IT ON svakako highlight. Međutim, takvih scena i likova nema previše kako bi se FIRED UP nametnuo kao izrazito natprosečna teen komedija. Štaviše, čini mi se da duboku konvencionalnost scenarija i režije, pre svega uspevaju da prevaziđu Olsen i D'Agosto. Ipak, zahvaljujući njima, film je konstantno engaging, i nema veće padove u intenzitetu koji su karakteristični za ovaj žanr.

Ipak, ako se uzme u obzir da su ćak i među DTV naslovima počeli da se pojavljuju sjajni naslovi poput BETA HOUSE ili SPRING BREAKDOWN, čini se da FIRED UP nije onoliko cutting edge koliko je Screen Gems očekivao. Interesantno je da se očigledno i teen komedija poput akcije polako seli na DTV.

* * 1/2 / * * * *

No comments:

Post a Comment