Friday, December 8, 2023

SHOOTING HEROIN

Spencer Folmar snimio je SHOOTING HEROIN, zanimljiv eksces, hrišćansku filmsku produkciju koja je po formi praktično vigilante film, izveden u estetici indie rada o životu u američkoj provinciji. Nažalost, SHOOTING HEROIN se nikada nije u potpunosti usmerio ni na jednu od tih linija, izuzev tog opšteg indie izraza i veoma uspele atmosfere života u tom malom mestu.

Šteta je što Spencer Folmar nije malo preciznije formatirao i usmerio ono čime se bavi jer je napipao dobru sabornu temu oko koje mogu da se skupe ne samo gledaoci nego i junaci filma, i da se pokrenu na akciju. Međutim, i sami junaci a onda i sam film neprestano variraju u načinu kako će rešavati problem pa je to malo čist vidžilantizam, malo šejmovanje, malo ovo, malo ono i na kraju to istopi gledaočevu pažnju i identifikaciju.

Jasno mi je da Spencer Folmar kao autor okrenut veri nije imao nameru da snimi film u kom se junaci okreću nasilju i postaju nezaustavljiva sila osvete, i ne impliciram da je to jedini put ovog filma, ali nije ni ovo vrludanje.

No, film je dosta solidan kako rekoh u pogledu atmosfere, ima generalno zanimljiv okvir, pa treba da ga vide oni koji bi da istražuju šta se dešava van američkog mejnstrima.

* * / * * * *

No comments:

Post a Comment