Wednesday, December 27, 2023

TRUCKER

TRUCKER Jamesa Motterna je Michelle Monaghan mudro snimila još 2008. godine kao svoj indie showcase kojim je pokazala da je spremna da se odmakne od lika damsel in distress i sličnih rola koje su joj se tada otvarale.

Ovo je veoma zanimljiva, uzbudljivo postavljena i odigrana priča o ženi koja je napustila sina i otišla da živi "slobodno" i vozi šleper, uživajući u životu blue collar pustolova.

Međutim, kad joj se bivši muž razboli, mora da krene da brine o jedanaestogodišnjem sinu, i uprkos tome što je uverena da je to nešto privremeno, ona se vezuje za malog i on za nju, ali to ne daje odgovor na pitanje da li ona može pružiti razumnu alternativu životu koji on već ima sa očevom sadašnjom ženom, i udovicom u perspektivi.

Reč je o socijalnoj melodrami sa elementima psihološke studije u obnavljanju odnosa između majke i sina i film je jako uspeo u svojoj jednostavnosti. Mottern je okružio Michelle Monaghan kao centralnu ličnost glumcima kao što su Nathan Fillion, Benjamin Bratt i Joey Lauren Adams ali glavni posao ipak rade ona i mali.

Lawrence Sher, kasnije specijalizovan pre svega za komedije i uspehe sa Todd Phillipsom, nudi veoma solidnu indie fotografiju u kojoj lepo zarobljava svet "slobode i prostranstva" u kom se glavna junakinja dobro snalazi ali i korozivnost sirotinjskih naselja i kamiondžijskih odmorišta.

Mottern je snimio efektnu "amerikanu" i svako je od ovog filma dobio šta mu je trebalo.

* * * / * * * *

No comments:

Post a Comment