Saturday, May 26, 2012

CHILGEUP GONGMOWUN (aka MY GIRLFRIEND IS AN AGENT)

Pogledao sam CHILGEUP GONGMOWUN Terra Shina, preveden na engleski kao MY GIRLFRIEND IS AN AGENT. Reč je o romantičnoj akcionoj komediji na tagu filma MR AND MRS SMITH, ali se u principu ne može reći da se radi o tipičnom južnokorejskom rip-offu. Ovo je ipak nešto originalniji odnos prema toj premisi ali nesporno je da se nadovezuje na SMITHSe i TRUE LIES.

Terra Shin je uspeo da napravi film u kome ima dovoljno akcije, intrige i trilerskih elemenata a da ljubavna priča bude u prvom planu, a priličan deo komedije uspeva da bude zanimljiv i nekorejskoj publici. Isto tako, uspeo je da napravi solidan balans između dinamične akcije i melodrame u rediteljskom smislu i da film iako spaja različite elemente bude prilično koherentan i da ne deluje kao usiljeni spoj nekoliko različitih postupaka.

Otud je MY GIRLFRIEND IS AN AGENT jedan od malobrojnih južnokorejskih blokbastera izvan osvetničkih ciklusa i drugih filmova koji vrcaju od bizarnosti i ekstrema koji zbilja funkcioniše na internacionalnom nivou i u svom podžanru spada među globalno upečatljive naslove.

* * * / * * * *

No comments:

Post a Comment