Friday, September 7, 2007

BAND OF THE HAND

Pogledao sam BAND OF THE HAND Paul Michael Glasera, courtesy of Ginger.

Reč je o neuspelom pilotu koji je pušten u bioskope i otud film ima tako neobičnu strukturu.

Naime, film se otvara kao neka omladinska drama o delinkvenciji, da bi se potom pretvorio u survivalističku priču u kojoj mladi delinkventi prolaze obuku preživljavanja u močvarama Južne Floride, da bi se zatim tačno na pola, negde tamo gde bi se sekao film na dve epizode, svi preselili u Majami, počeli da preuređuju kuću u getu i ušli u sukob sa lokalnim narkobaronima.

Potpuno je jasno zašto ovaj pilot nikada nije prihvaćen, i razlog je u tome što nije nudio naročito zanimljive mlade likove, iako je producent Michael Mann očigledno hteo da napravi neku vrstu mladalačke odmetničke replike MIAMI VICEa, pa je zato to sve režirao Starsky lično, Paul Michael Glaser, čovek čija životna priča po svojoj bizarnosti prevazilazi sve što je ikada režirao.

S druge strane, ni film nije dobar, pošto je evidentno sklopljen od dve epizode.

Naročito iritantan je naravno segment u močvari u kome se junacima dešavaju potpuno nezanimljive strai i pishološki procesi tokom tog nekog bondovanja i nadmudrivanja sa ramboidnim vaspitačem indijanskog porekla.

Kada stvari pređu u Majami, onda i Glaser kreće put MIAMI VICE ispoliranosti. Poseban kuriozitet je soundtrack na kome se pored Bob Dylanove naslovne pesme nalaze i opskurni new wave sastavi The Reds i nešto manje ospkurna supergrupa Shriekback, odnosno gitarista grupe Police Andy Summers koji svemu daju tipičan 80s feel.

Uz muziku, određeni kvalitet filmu daju i energične urađene akcione sekvence.

* 1/2 / * * * *

No comments:

Post a Comment