Wednesday, February 29, 2012

THE BEAST

Pogledao sam korejski B-film THE BEAST Hwang Yoo Sika. Ovaj B-film je vrlo jednostavan, precizan i jedino je šteta što nije naročito zanimljiv. Za razliku od tipičnih korejskih žanrovskih filmova koji obično imaju nešto širi pripovedački polaz i karakterizaciju koja u sebe uključuje dosta detalja, THE BEAST je vrlo jednostavan, sveden i pravolinijski. Priča prati mladog vojnika koji pre odlaska na mirovnu misiju u Avganistan mora da reši problem sa unutrašnjim neprijateljem - ozloglašeni lanac pornografa mu je oteo sestru i planira da je iskoristi u gnusnom online videu. Uz pomoć njene drugarice, vojnik kreće u akciju da je spase.

Zaplet je rudimentaran a glavni junak voli da protivnike dobije "na ruke" tako da je film baziran na seriji tuča, mahom u zatvorenim prostorima i postavljenim u bornovskom maniru, dakle bez wire fu letenja i sličnih vidova estetizacije. Kad je reč o bizarnom nasilju svojstvenom korejskim trilerima, ovde ga ima u samo jednoj sceni. Ostatak akcije je krajnje strejt.

THE BEAST je kao korejski B-film ipak zadržao dosta tehničke preciznosti i svežine svojstvene korejskom filmu i u tom smislu je svakako zanimljiviji od većine američkih DTV radova.

* * 1/2 / * * * *

No comments:

Post a Comment