Tuesday, February 14, 2012

SIMYA-UI FM

Pogledao sam SIMYA-UI FM Sang Man Kima. Zanimalo me je da vidim šta je režirao ovaj "Stranac u raju" i kakog KOrejanca ćemo to ugostiti. SIMYA-UI FM u principu nije loš u domenu minornih korejskih serial killer filmova. Reč je o vrlo svedenom cat-and-mouse trileru o psihopati koji progoni popularnu radio voditeljku tokom emitovanja njene poslednje emisije pred selidbu u SAD.

Nažalost, SIMYA-UI FM propušta priliku da bude istinski napet i ostaje u domenu samo prijatnog za gledanje. Jedan od razloga je svakako i to što je serijski ubica istovremeno šizofrenik, genije za tehniku i uopšte master criminal pa je u tom smislu poprilično i neuverljiv i derivativan. Srećom, Sang Man Kim je efikasan i svestan je kapaciteta i dometa svoje priče, pa gotovo da nema praznog hoda.

No, Sang Man Kim radi sve uprkos derivativnosti sa punim ubeđenjem, Po ovom filmu, jasno je da nije (bar za sada) reč o velikom reditelju, ali svakako je dokazao kako se dobro snalazi u uslovima visokoorganizovane korejske kinematografije.

* * 1/2 / * * * *

No comments:

Post a Comment