Friday, October 7, 2011

BEAUTIFUL BOY

Pogledao sam BEAUTIFUL BOY Shawn Kua, mlodramu o gubitku i krivici u kojoj glavne uloge igraju Maria Bello i Michael Sheen. Iako nema zbora da je Sheen veliki glumac, činjenica je da kada ne igra likove opterećene istorijskom reputacijom pokazuje izvesnu prazninu koju ne uspeva do kraja da nadogradi. U tom smislu, Maria Bello nudi zaokruženiji lik što verovatno proizilazi i iz toga što ona igrajući suprugu ima i širi asortiman manifestacija patnje.

BEAUTIFUL BOY je priča o bračnom paru pred razvodom čiji sin jednog dana izvrši samoubistvo pošto je prethodno pobio par desetina kolega na koledžu. Ovako težak razvoj događaja ne biva olakšan time što pored gubitka sina, krivice zbog onoga što je on uradio, porodica odjednom biva pritisnuta medijskom pažnjom koja je naravno vrlo često neumesna, agresivna i osvetoljubiva i to njihov odnos dovodi do paradoksa - od ljudi pred razvodom oni postaju upućeni jedno na drugo.

Iako su okruženi sa nekoliko soildnih epizodnih glumaca, u centru pažnje su Maria Bello i Michael Sheen i uspevaju vrlo ubedljivo da predstave stanje svojih likova i da bez prenaglašenih melodramskih preokreta ispričaju i samu priču i dovedu je do stanja zaokruženosti. U tom smislu, ovo bi bio dobar prototip onoga što naši reditelji konstantno žele da postignu.

Naročitop treba obratiti pažnju na vrlo atraktivnu fotografiju koju je uradio Michael Fimognari koja je istovremeno doprinela dinamičnosti pripovedanja ali bez agresije, sa ubedljivim prikazom ambijenata u koje je priča smeštena.

BEAUTIFUL BOY nije film koji će mnogo postići pre svega zato što sličnih filmova već ima a to što je u okvirima te vrsta filma vrlo solidan očigledno nije dovoljno.

* * * / * * * *

No comments:

Post a Comment