Sunday, June 12, 2011

CYRUS

Pogledao sam CYRUS, major rad Braće Duplass, reditelja koji su pokrenuli Mumblecore talas u američkom nezavisnom filmu. Ovaj film su producirala Braća Scott što je naravno poprilično različito od njihovog tipičnog rada. Film ima major cast sa John C. Reillyjem i Jonah Hillom u glavnim ulogama.

Premisa je jednostavna kao i inače u momblecore filmovima - sredovečni tip odlučuje da se oženi sa ženom čiji već odrasli sin ima ozbiljne primedbe protiv te veze. Glumačka ekipa je raspložena da se zabavlja sa tom premisom i reklo bi se da u pojedinim deonicama Duplassovi dostižu intenzitet mejnstrim komedija.

Duplassovi uspevaju da unesu svoju lo-fi koncepciju u major produkciju odnosno u onaj indie segment koji kontrolišu odeljenja major studija kao sto je Fox Searchlight. Srećom, ono što major produkcija donosi a to su poznati glumci ne predstavljaju disbalans u odnosu na njihovu estetiku. 
Štaviše, reklo bi se da je ovo dobar način da se nesto od te estetike približi mejnstrimu. Rekao bih da CYRUS nije film koji će u potpunosti uvesti mumblecore u mejnstrim ali pokazuje ponešto što se može preuzeti.

* * * / * * * *

No comments:

Post a Comment