Saturday, December 4, 2010

DARK COUNTRY

Pogledao sam DARK COUNTRY Thomas Janea, rediteljski debi poznatog glumca koji nije dobar film ali pokazuje da bi jane trebalo da nastavi da se bavi tim poslom. Iako mi nikada nije spadao u omiljene glumce i često me je podesećao na Christopher Lamberta sa boljim vladanjem engleskoim jezikom, Jane je ipak imao neki manje-više cool izbor uloga i radio je sa dobrim rediteljima, tako da se nametnuo kao glumac koji meni lično ne odgovara ali garantuje solidan materijal.

Prošle sezone, doživeo je uspon na HBOu ali i prvi DTV film GIVE EM HELL MALONE koji je bio odlična, virilna varijacija na SIN CITY. Međutim, ko bi rekao da Janea zapravo variranje SIN CITYja sistemski zanima, i da je oin to uradio u svom debiju.

DARK COUNTRY je jedna TWILIGHT ZONE priča smeštena u SIN CITY stilizaciju, produžena do granice pucanja, nejasno stilizovana u retrofuturističkom ključu kao i MALONE, sa velikim budžetskim ograničenja koja se vidljiva, ne toliko iz samog materijala koliko iz pristupa pripovedanju.

Međutim, isto tako DARK COUNTRY je solidno glumljen film, sa razvijenim osećajem za vizuelna rešenja i kao takav obećava da bi Jane mogao sa manje pretencioznim materijalom, odnos sa razumno postavljeni rediteljskim zadatkom, da napravi mnogo više. U ovom filmu, on je hteo da simulira Lyncha, ali na kraju iz filma su se pročitale neke druge, znatno prozaičnije, reklo bi se upadljivo racionalne namere. Mđutim, sa nekim takvim materijalom, Jane bi mogao da pruži više i zato se nadam da ovaj film koji je takođe završio u talogu DTVa neće obeshrabriti njegov dalji umetnički razvoj.

* 1/2 / * * * *

No comments:

Post a Comment