Sunday, April 12, 2009

HA-HOV

Holocaust movie vikend nastavio sam sa izraelskim filmom HA-HOV Assafa Bernsteina. Reč je o odličnom filmu koji na svu sreću vapi za rimejkom te nije šteta što će mu taj rimejk i priuštiti Matthew Vaughn, u režiji John Maddena.

Naime, Bernstein prosto nije imao ni veštinu ni production values da sa punom ubedljivošću realizuje priču o troje operativaca Mossada koji su tokom šezdesetih postali heroji posle likvidacije ozloglašenog naciste koji se krio u Nemačkoj da bi se nekoliko decenija kasnije odjednom u Ukraijni pojavio starac koji tvrdi da je on ozloglašeni nacista, i ovi se okupili da odu da vide o čemu se radi.

Bernstein odlično vodi priču, u maniru najboljeg Euro trilera, vrlo jasno i neperetenciozno, sa odličnom glumačkom podelom i govorom na onim jezicima koji se u scenama logično koriste tako da je film ravnopravno na hebrejskom, nemačkom i ruskom.

Pored toga, Bernestein odlično postavlja neke scene, i uspeva da osveži neke situacije koje bi mogle biti opšta mesta.

Nažalost, HA-HOV napsroto uprkos svim ovim pohvalama koje Bernstein zaslužuje nema production value filma kao što je MUNICH, naprosto se oseća izvsna neveština izraelskih i ukrajinskih ekipa koje sve čine prilično arhaičnim. I ukoliko Madden sa holivudskim glumcima to prevaziđe, od HA-HOV će biti napravljen sjajan film.

* * * / * * * *

No comments:

Post a Comment