Saturday, October 5, 2024

THE KILLER'S GAME

Roman Jaya Bonansinge THE KILLER'S GAME je početkom dvehiljaditih cirkulisao kao projekat studija New Line i za njega su se vezivala imena poput scenariste Randa Ravicha i reditelja Renny Harlina.

Dvadesetak godina kasnije je snimljen, režirao ga je J.J. Perry, među potpisnicima skripta i dalje Rand Ravich sa Jamesom Coyneom, a u glavnoj ulozi je Dave Bautista.

Nažalost, za razliku od filma DAY SHIFT koji je snimio za Netflix, Perry je ovde imao glumačku podelu koja je naprosto navikla da tezgari i tačno fali taj doprinos koji daju Jamie Foxx i Dave Franco koji su ili direktno zapravo već postali autori ili su tolike zvezde da se tako mogu profilisati.

U ovom filmu ima jako dobrih faca ali sve su to grinderi koji su navikli da se ne pitaju mnogo. THE KILLER'S GAME u tom smislu, uspeva da se malo izdigne iznad nekog brawlfesta Avija Lernera ali na kraju nije dovoljno kul da bude bitno iznad toga i ponekad čak deluje da bi bilo bolje da je manje ambiciozan.

Ovako je film ostao na sredini, nije ni jedno ni drugo - niti je duhovito prevazilaženje žanra kao DAY SHIFT a nije opet ni ozbiljno šljakersko praćenje konvencije kao neki drugi film DTV formata a o nekim naskovima koji se izdvajaju poput TOURNAMENTa Scotta Manna da i ne govorim.

Ovo je prosto tako eto jedan simpatičan pokušaj u kom se nisu desili ni upečatljivi karakteri ni humor ali ni neka akcija kakvu do sada nismo videli, što bi bio neki minimalni zahtev od J.J. Perryja.

Dobili smo prosto jedan umoran film sa zvezdom koja je raspoložena da napravi nešto zanimljivo i epizodistima koji mogu da naprave čudo ali nisu dobili priliku pa su se zadovoljili rutinom, pa i manjim od toga.

* * / * * * *

No comments:

Post a Comment