Friday, January 19, 2024

ROLE PLAY

ROLE PLAY Thomasa Vincenta izašao je neposredno posle filma THE FAMILY PLAN što je ovaj slab film učinilo još slabijim posle moćne lekcije kako to treba da se radi.

Ova dva filma imaju nekoliko sličnosti. Oba je režirao eminentni televizijski reditelj, i oba imaju praktično identičan zaplet. Pomalo je čudno da je ROLE PLAY uopšte pušten sa tako malom distancom u odnosu na Wahlbergov vehicle, i to ne zbog zasićenja tržišta koliko zbog zaista pomalo neprijatne sličnosti koja svakako nikome ne može doneti korist.

Činjenica jeste da filmovi o plaćenim ubicama koji vode dvostruki život i poziraju kao mirni porodični ljudi obično nisu nešto što se dugo pamti. Stoga izaći sa već slabim filmom na tu temu neposredno iza jačeg konkurenta možda čak i nepravedno otvara neka pitanja koja inače ne bi - tipa da li je ovim ljudima možda bio dostupan Coggeshalov scenario.

Vincentova inscenacija je korektna ali film veoma skromno izgleda, kao dve spojene epizode neke network serije.

Kaley Cuoco i David Oyelowo čak ni uz pomoć faca kakve su Connie Nielsen ili Bill Nighy nemaju šta mnogo da pruže i materijal ih prosto ne podstiče. Kad nema interakcije među karakterima, kad slabo ima smeha i gotovo da uopšte nema akcije, nije baš do kraja jasno šta se u ovom pokušaju uopšte htelo.

* 1/2 / * *.* *

No comments:

Post a Comment