Sunday, January 14, 2024

SELF RELIANCE

SELF RELIANCE Jakea Johnsona je rediteljski i scenaristički projekat poznatog komičara u kom on pravi jednu high concept komediju koja ne ide ni u jednom zanimljivom smeru ali ima nekoliko nadahnutih situacija.

Lonely Island je producirala ovaj film i obojila ga svojim principom da kao malo prepletu svet selebritija iz stvarnosti sa fikcijom, što je obično smešno samo njima i onima koji se smeju na javne ličnosti kad igraju same sebe, nezavisno od toga da li je to u funkciji celine.

Tako ovde Andy Samberg lično igra sebe u situaciji gde on regrutuje glavnog junaka, da učestvuje u reality showu na dark webu u kom će zaraditi milion dolara ako preživi trideset dana a ubice mogu da ga ubiju samo ako je sam. I onda on sad očajnički mora stalno da bude u društvu s nekim da ne bi bio ubijen.

Ako imamo u vidu premisu, mogla je biti pre svega višselojnije izložena, ponuditi više situacija, ali nažalost ovde ih nema. Imamo jednu i po zamisao koja se vrti u krug, pa na kraju čak ni poruka o tome da niko ne može sam da opstane nekako nije baš efektno plasirana.

No, ima na par mesta smešnih detalja. Film se kreće od početka prema kraju relativno glatko pa verujem da se nekome može dopasti bitno više nego meni.

* * / * * * *

No comments:

Post a Comment