Saturday, January 13, 2024

VUELVEN

Issa Lopez ispisala je dobru vizit-kartu filmom VUELVEN, dobro zamišljenom, solidno dizajniranom i na mikro nivou pristojno realizovanim showcaseom koji nažalost ipak ne uspeva da izraste u punokrvni film - što naravno ne znači da njen sledeći rad neće.

Priča o osveti dece koja su izgubila roditelje od ruke kartela je zanimljiva jer uvodi i okultni element. Međutim, Issa Lopez nikada ne uspeva da uspostavi jasan ritam, da poveže konce naracije, ide se od scene i od situacije do situacije, dosta eliptično, bez kontinuiteta, i onda film koji u krtini traje 76 minuta deluje kao da je dobio i više nego dovoljno prostora.

Verujem da ono što su kvaliteti ovog filma preporučuju Issu Lopez da snimi nešto ambicioznije i da nadoknadi ono što joj je falilo. Ali, isto tako, moguće je da je ona reditelj koji u stvari robuje pojmovima više nego živim slikama i ritmu, i da ide od postavke do postavke bez sposobnosti da to filmski razradi, nezavisno od toga što je VUELVEN na nivou scena relativno filmski pismen.

Solidan uspeh ovog filma svakako pokazuje da je dosta kritike poverovalo da se ono što Issa Lopez postavila a nije izvela u ovom filmu, na ekranu i desilo. Njena dobra volja je nadišla činjenice.

* * / * * * *

No comments:

Post a Comment