Friday, May 5, 2023

RENFIELD

Chris McKay je napravio par sjajnih Lego filmova u produkciji Lorda i Millera i sa velikom pažnjom sam čekao početak njegove igrane produkcije. TOMORROW WAR je bio osrednji film ali nikada nećemo znati da li je odluka da ga Paramount proda Amazonu doveo do toga da se post-produkcija manje pažljivo izvede i da film deluje prilično skromno i vizuelno nemaštovito. No, svakako nije sve čak ni kod spektakla u post-produkciji tako da TOMORROW WAR u svakom pogledu jeste bio mlak.
Međutim, McKay je sada snimio RENFIELD, priču u kojoj je glavni lik Drakulin sluga, ali za razliku od Landisovog VICTOR FRANKENSTEINa ovde nema ni Landisovog briljantnog scenarija i McGuiganove realizacije. Scenario Ryana Ridleya, po priči Roberta Kirkmana je prosto one joke premisa i ne prevazilazi je kroz razvoj priče.
Nicolas Cage je izbegavao da igra epizode u major filmovima ali oduvek je želeo da igra Draculu pa je to prihvatio. I ovo je jedna cirkuska rola, slična recimo onoj koju sam nedavno gledao u filmu ARSENAL. Rečju, nije ovo što glumi ovde iznad nivoa onoga što radi kao DTV.
Nicholas Hoult daleko nadilazi kapacitete ovog filma, kao i Awkwafina.
RENFIELD je kao jedna sramotno loša parafraza Landisovog INNOCENT BLOODa, ali u jednoj infantilizovanoj formi i neuporedivo manjim dometima, a to nije najbolji rad Maxovog oca.
McKay je u TOMORROW WAR pokazao da se snašao i ne mnogo više od toga. Ovde se pak žestoko obrukao.

No comments:

Post a Comment