Tuesday, May 16, 2023

DEAD SHOT

DEAD SHOT je baziran na starom scenariju Ronana Bennetta koji je svojevremeno adaptirao roman Stevena Moyseya. Onda su ga preuzeli Charles i Thomas Guard, napisali novi scenario i napravili jedan mlak, stereotipan, jednodinemzionalan i pravolinijski triler osvete o teroristi IRAe koji progoni padobranca posle nehotične pogibije njegove trudne supruge od britanske ruke.

Padobranac, da bi bio sklonjen iz Severne Irske, prihvata da radi kao likvidator u Londonu za račun tajnih službi, i vodi njihov ilegalni rat protiv operativaca IRAe.

Film je smešten u 1975. ali se atmosfera Troublesa, pa ni epohe ne oseća naročito iako se film baš time bavi. S druge strane, ne dobijamo ni sukob dva jaka karaktera, a akcija je tek prisutna, ima tu pomalo veštine i pomalo para, ali nedovoljno da se film osloni na to.

Film je na kraju izašao kao Sky Original. Problem je u tome što smo na malom ekranu navikli na još sadržajnije stvari. A u Britaniji se to pružalo i mnogo pre nego što je Peak TV iskovan kao pojam.

* 1/2 / * * * *

No comments:

Post a Comment