Monday, May 8, 2023

SIMULANT

SIMULANT April Mullen objavljen je kao HBO Max Original, i reč je o simpatičnom B-filmu sa odličnom glumačkom podelom, solidnom tehničkom realizacijom i krajnje mediokritetskom pričom.

Film se dešava u bliskoj budućnosti kada su androidi napredovali do tačke da se ne mogu razlikovati od ljudi. Jedan detektiv je zadužen za lov na androide koji su se oteli kontroli i njihovo privođenje na popravku. Istovremeno mladi bogati bračni par ima teškoće, koje se komplikuju umesto da se olakšaju kada supruga pokaže mužu da je on u stvari vrhunski android - doveden kao zamena za pravog muža kada je ovaj stradao u saobraćajnoj nesreći.

April Mullen je već snimila film koji je delovao potentno ali nije pružio mnogo na nivou priče - bio je to WANDER sa Tommy Lee Jonesom i Aaronom Eckhartom. Ovde imamo Robbie Amella, Kate Bosworth, Sama Worthingtona i Simu Liua, i film je solidno snimljen i izveden, ali isto tako ova priča nema nijedan istinski preokret, a pomalo se podrazumevanje uvlači i u domen gledaočeve pažnje, kako je sve tako mlako, i film se gleda sa sve manje pažnje.

U tom smislu, SIMULANT je idealan za mali ekran i podseća na one produkciono a nekad i sveukupno bolje žanrovske B-filmove kakve je HBO uzimao na svojim počecima. Prijatan je, iako nam vrlo brzo nije stalo šta gledamo

* * / * * * *

No comments:

Post a Comment