Saturday, December 14, 2019

JUVENILE JUNGLE

JUVENILE JUNGLE Williama Witneya je šezdesetosmominutni B-film, solidno ispričana priča o grupi mladih delinkvenata koje jedan stariji prevarant želi da regrutuje u  jedan posao posle kog bi mogao da se povuče ali onda se previše uplete i shvati da neće moći da ga obavi.

Corey Allen igra glavnu ulogu, kasnije je bo aktivan kao televizijski reditelj, nedavno sam gledao njegov SEE THE MAN RUN. Glavni junaci su dobro postavljeni iako nema puno vremena za razvijanje karaktera. Glavni junak je u vezi sa kelnericom koja ima drugove delinkvente. KAda u saradnji sa njima odluči da izvede otmicu mlade bogatašice koju će prethodno zavesti, nastupa ljubomora i plan kreće da se raspada.

Whitney uspeva da uspostavi relativno miran tiram unutar scena, kao da snima film koji je po minutaži duži od ovoga, ali izlaganje priče je efikasno a opet zaokruženo i očigledno je da su autori tog vremena itekako uspeli da svaldaju ovu formu koja se danas javlja vrlo retko i obično u nekim filmovima simplifikovanog zapleta što JUVENILE JUNGLE svakako nije.

Uprkos tome što JUVENILE JUNGLE funkcioniše odlično, na kraju nema onu snagu koja je potrebna da bi transcendirao status B-filma, ali učinio je dosta toga da u tome uspe. 

* * * / * * * *

No comments:

Post a Comment