Thursday, December 19, 2019

GIMYOHAN GAJOK

GIMYOHAN GAJOK i THE ODD FAMILY: ZOMBIE ON SALE Lee Min-jaea je južnokorejska zombi komedija o zombi-pojedincu koji se pojavljuje u jednom malom mestu i svojim ugrizom preporodi glavu jedne male prevarantske porodice koja vodi propalu benzinsku pumpu. Vremenom, porodica shvata da nmože da zaradi novac tako što će ugrize zombija prodavati kao eliksir mladosti i u početku zombi-iscelitelj pomaže ljudima. Međutim, jednog dana ugriženi ljudi postaju zombiji i započinje apokalipsa.

Glavni junaci kao porodica iz društvenog taloga pripada istom sloju kao i protagonisti PARASITEa i pokazuje vrlo skroman, low-tech i primitivan život u južnokorejskoj provinciji. Njihov živor i delovanje prikazani su humorsitički i takav ton ostaje do kraja filma, stoga ZOMBIE ON SALE nikada ne preraste u neki jači horor okvir, ni u pogledu samih ripper sekvenci, ni u pogledu sudbine glavnih junaka.

Na svu sreću socijalna kritika koja u ovom filmu postoji i njoj je data važna uloga, ne uspeva da ga potopi. Međutim, isto tako film prosto nema mnogo energije iako ne možemo reći da nije dinamičan, i ta malaksalost verovatno proističe iz toga što u ovom filmu nema mnogo toga što je sveže.

* * 1/2 / * * * *

No comments:

Post a Comment