Wednesday, December 11, 2019

CALENDAR GIRL MURDERS

CALENDAR GIRL MURDERS Wlliama A. Grahama, po scenariju Gregory S. Dinalla i Scotta Seatona je televizijski triler koji liči na bioskopsku produkciju u kome Tom Skerritt igra skoro po burnoutovanog detektiva zaduženog za slučaj ubice koji na razne načine usmrćuje devojke sa kalendara u produkciji jednog bogatog mecene.

Skerritt tokom istrage upoznaje mladu fotografkinju koju igra Sharon Stone i sa njom ulazi u nagoveštaj romanse uprkos tome što je oženjen i to mu komplikuje istragu.

Graham je vrlo pedantno dizajnirao ovu produkciju, i uspeo je da u nekoliko scena zarobi haotičnost žureva, razuzdanih zabava i preijema, i vrlo je mišićav u realizaciji suspense scena i potera.

U tom pogledu CALENDAR GIRL MURDERS ne zaostaje previše za nečim što bi te 1984. godine izašlo i u bioskope, pa ne bih potcenio ni mogućnost da je možda bilo raznišljanja da se pakuje i za veliki ekran. No, nije, tako da ovo rediteljski, ali ne i scenaristički, ostaje krajnje natprosečan televizijski rad.

Grahama sam zapazio na televizijskom filmu 21 HOURS IN MUNICH. Uprkos ovde što nema DPa kalibra Josta Vacana koji bi dodao svemu jpš jednu dimeniju izraza, ovo je zbilja natprosečan TV rad, kao što je Skerritt glumac koji nikada nije podbacio kada se našao u bioskopima.

No comments:

Post a Comment