Sunday, December 29, 2019

DURAN DURAN: THERE'S SOMETHING YOU SHOULD KNOW

DURAN DURAN: THERE’S SOMETHING YOU SHOULD KNOW Zoe Dobson je BBCjev dokumentarac o karijeri grupe Duran Duran baziran na izboru njihovih sedam ploča kroz koje je ispraćeno njihovo osnivanje, sazrevanje, uspon i pad.

Zoe Dobson vrlo jasno prati narativ, uspeva da rekonstruiše kontekst njihovog birmingemskog sazrevanja, i proporcije njihovog globalnog uspeha. Sagovornici van benda poput Cindy Crawford, Boy Georgea, Marka Ronsona i Russella Mulcahyja fino stvaraju sliku o bendu i njihovoj ulozi u Britanskoj Invaziji osamdesetih i epohi MTVa.

Duran Duran međutim još uvek traju i jako se upinju da sebe predstave kao deo sadašnjosti a ne samo kao deo prošlosti i završenu priču. Ako imamo u vidu da oni još uvek imaju albume koji izlaze za major labele i velike turneje onda faktički i ne mogu biti “završena priča” iako je ono po čemu su se izdvojili i ono po čemu su bili značajni odavno u vremenskoj kapsuli.

Otud su ovi aktualni momenti benda i potvrda “da su živi” svakako manje zanimljivi delovi ovog vrlo pedantnog i informativnog televizijskog dokumentarnog filma.

No comments:

Post a Comment