Sunday, March 25, 2018

PROUD MARY

Babak Najafi se svojim sequelima SNABBA CASH 2 i LONDON HAS FALLEN nametnuo kao vrlo potentan profesionalac za kog ima mesta u Holivudu. Nažalost, njegov prvi američki non-sequel je PROUD MARY, sasvim neoriginalna varijacija Bessonovog LEONa u blaxploitiaion okolnostima. 

Film je surovo underbudgeted, dešava se na tri i po skromne lokacije, a Taraji P. Henson kojoj je ovo i producnetski i glumački projekat nažalost nije dovoljno ni harizmatična ni fizički spremna da bi iznela film uprkos limitima onoga što u ovom filmu okružuje glumce.

Scenario je stupidan i ide iz klišea u kliše, vrlo je simplifikovan ali nažalost ta rudimentarnost pisanja ne rezultira nekom arhetipskom jednostavnošću.

Babak Najafi to sve dosta bezvoljno i neinspirisano realizuje pa PROUD MARY više vuče na televizijski nego bioskopski rad. Nažalost, mislim da je to negde i krajnja sudbina ovog filma. Prava je šteta što Najafi u ovom potencijalno snažnom projektu ako imamo u vidu koliko Holivud računa na Taraji nije mogao da pokaže više. 

* 1/2 / * * * *

No comments:

Post a Comment