Thursday, August 21, 2014

MULBERRY STREET

Pogledao sam MULBERRY STREET Jima Micklea, no budget debi reditelja koji je u protekle dve godine privukao veliku pažnju. MULBERRY STREET nažalost nije mnogo više od no budget filma koji služi kao showcase za reditelja i pokazuje da ovaj ume da ispriča priču, stvori atmosferz i izabere koloritne likove.

Ono što MULBERRY STREETu nedostaje jeste pre svega formalni sklad. Mickle je očigledno bio pritisnut budžetskim ograničenjima koja su ga naterala da jako "raširi" priču u prva dva čina da bi je onda razrešio u trećem. Očigledno mu je iz nekog razloga bilo jednostavnije da uvodi nove likove nego da razrađuje postojeće. Otud u pojedinim fazama u početku, film ume da bude težak za praćenje.

Mickle stvara ubedljivu atmosferu teskobe i apokalipse a ljudi-pacovi su zapravo parafraza zombi-mitosa iako su potpuno drugačije korišćeni u ranijim filmovima među kojima je i IZBAVITELJ Krsta Papićam ekranizacija Aleksandra Grina.

Ako imamo u vidu budžet, ripper sekvence su dobro realizovane sa dosta osećaja klaustrofobije i nekoliko crnohumornih suspense momenata.

MULBERRY STREET je dobar showcase koji srećom nije lagao.

* * 1/2 / * * * *

No comments:

Post a Comment