Monday, August 18, 2014

LIFE AFTER BETH

Pogledao sam LIFE AFTER BETH Jeffa Baene, neobično lošu indie horor komediju koja nije ni smešna ni strašna, samo je jako čudno da su se iskusni scenarista Jeff Baena i odlična glumačka ekipa okupili oko jnegčega ovoliko besmislenog.

Ako izuzmemo nepotistiički aspekt odluke Aubrey Plaze da igra u ovom filmu, neverovatno je da su se tu skupili Dane DeHaan, John C. Reilly i slična imena.

Za početak zombiji su već potrošeni na filmu i vreme je za predah, videli smo ih u skoro svim kombinacijama i raznim produkcionim kapacitetima. Baena je jedan od onih koji su želeli da osveže zombi-mitologiju i u tome nimalo nije uspeo.

Međutim, to je najmanji problem. Mnogo je bizarnije to što film nema jasnu ideju šta želi da kaže, šta želi da ispriča i kakav efekat želi da ostavi na gledaoca. Još je žalosnije to što je realizacija u tehničkom pogledu prilično solidna tako da gledalac jako dugo pokušava da provali kada će krenuti profesionalno osmišljavanje sadržaja kada je već forma profesionalno oblikovana. Ali od toga na kraju nema ništa.

Posle sjajne uloge u sjajnom filmu SAFETY NOT GUARANTEED, Aubrey Plaza je ponovo pokušala da se iskaže u indie interpretaciji žanra. Nažalost, efekat ovog filma je potpuno suprotan...

* 1/2 / * * * *

No comments:

Post a Comment