Tuesday, November 18, 2014

STARRY EYES

Pogledao sam STARRY EYES Kevina Kolscha i Dennisa Widmyera. Nažalost i pored prilično solidnog rediteljskog umeća koje su pokazali ovi momci u pogledu insceancije, vizuelnog koncepta i rada sa glumcima, kao i sveukupnog produkcionog dizajna, reč je o jednom ispraznom indie hororu koji je dobar u svim apsektima osim u domenu priče. idejnosti i samog horora.

Prava je šteta što su ovi autori verovatno želeli da zloupotrebe horor žanr i da ga iskoriste kao sud u koji će izliti svoju žučnu kritiku filmske indusrije u kojoj se još ni nisu 'leba najeli. Alex Essoe je sjajno odigrala glavnu ulogu i ima sve fizičke atribute kraljice vriska ali i sve glumačke atribute indie heroine pa je prava šteta što njena posvećena i jako dobra centralna uloga nažalost nije iskorišćena unutar neke osmišljenije ideje.

Film govori o neafirmisanoj glumici koja ide na audicije i na razne časove ali živi od kelnerisanja. Kada dobije ponudu slavnog horor studija (sic!) ispostavlja se da je vrlo nepristojna. Međutim, kada pod uticajem droge ipak odluči da je prihvati, život je kliza niz neki dosta klišetiziran put body horrora - otpadaju nokti i kosa, ispadaju zubi, kreću crvljanja i krvarenja, rečju business as usual a kasnije usledi i nekoliko ubistava.

Nažalost, ovaj film ne zna šta da radi ni sa svojim hororom ni sa svojim likovima a samim tim i odlična atmosfera ostaje neiskorišćena i devalvirana. Naročito bih istakao Alex Essoes kojoj bi ovaj film mogao biti dobar showcase iako se svake godine pojavi po nekoliko glumica ovog profila.

STARRY EYES je naišao na iznenađujuće i nezasluženo dobro prihvatanje kod kritike, tako da će ekipa možda imati više koristi nego što je kvalitet filma. Ne mogu reći da je ta korist nezaslužena opošto su zanatske veštine reditelja i glumaca očigledno daleko iznad dometa ove celine.

* * / * * * *

No comments:

Post a Comment