Friday, November 28, 2014

PATH OF DESTRUCTION

Pogledao sam PATH OF DESTRUCTION Stephena Fursta, televizijski film kanala SyFy na temu nanobotske apokalipse. Sa punim pravom se može postaviti pitanje zašto sam to uradio ako imamo u vidu njihovu ozloglašenost u pogledu produkcionog nivoa it’d.

Uradio sam to za početak zato što me je zanimalo da vidim kako su vizuelno prikazali, odnosno kako su zamislili da prikažu nanobotsku apokalipsu. Nažalost, sve se svelo na rojeve loših CGI muva, bez nekog ozbiljnijeg detaljnijeg dejstva nanobota. FIlm je sniman u Bugarskoj i taj balkanski šmek lokacija se oseća na svakom koraku.

U nekom “ljudskom” smislu film je interesantan jer se u glavnoj ulozi pojavljuje Chris Pratt. Zabavno ga je zamisliti kako snima PATH OF DESTRUCTION i ne sanja da će devet godina kasnije glumiti u najvećem box office hitu godine.

Ipak, ukupno uzev pored zarazne nepretencioznosti i dinamičnosti kao potpisa SyFy kanala ovo sve je prilično užasno i pokazuje da je ta subkultura filmova koji imaju zadatak da imitiraju nedostižno skuplje radove duboko ukorenjena i da će je teško zameniti masovnija produkcija radova koji pokušavaju da se nameću invencijom.

Što se nanobotske apokalipse tiče, tek čekam da vidim neko njeno kanonsko izdanje.

No comments:

Post a Comment