Sunday, April 27, 2014

TOKAREV

TOKAREV Paca Cabezasa je jedan od najslabijih TAKEN rip-offova koje sam gledao. Moram priznati da sam očekivao više od Cabezasa koji se nije izdvojio u prvu ligu španskih reditelja, ali Španci ipak obično drže visok nivo. Nažalost, uprkos tome što mu je film slikao nekadašnji Tarantinov DP Andrzej Sekula, Cabezas isporučuje film koji je ispod svih dosadašnjih Cageovih stranputičkih filmova, i po mnogo čemu podseća na nešto što bi se pre moglo očelivati u srpskom filmu, a ne u američkom ili španskom.

Akcija je mlaka i uglavnom dosadna, slabo realizovana bez energije, zaplet koji su smislili DTV pisci Jim Agnew i Sean Heller (znamo ih po groznom filmu GIALLO) veći deo filma ide po potpuno potrošenim konvencijama i tek u završnici donosi simpatičan obrt, ali to je već kasno da bi spasilo ovaj promašaj.

Cage poslednjih godina tone sve dublje u DTV, ali je do sada barem imao filmove koji su oko sebe okupljali "talenat" koji bi imao šanse i da ga dovede u bisokope. Ovaj film je možda mogao da računa na Cabezasov potencijal. Nažalost, Cabezas nije pokazao da je dorastao ozbiljnom repetroarskom, čak ni prvoklasnom DTV filmu.

* 1/2 / * * * *

No comments:

Post a Comment