Monday, April 11, 2011

STREET KINGS 2: MOTOR CITY

Pogledao sam STREET KINGS 2: MOTOR CITY Chris Fishera. Reč je o DTV nastavku vrlo simpatičnog krimića Davida Ayera u čini je nastanak bio uključen i James Ellroy. Nastavak pokušava da se nadoveže na ton prvog filma, ali je snimljen u dosta brutalnim low budget uslovima, radnja je premeštena iz LA u Detroit, što je postalo inače tendencija novih DTV naslova pa je sličnoj migraciji pribegao i SWAT.

Chris Fisher se u ovom filmu potrudio da kao reditelj što više postigne tu B-atmosferu prljavih policijskih krimića, međutim istovremena potreba da sve bude glossy i da se kreće nekim "akcionijim" putem a sa druge strane budžetska ograničenja, čine da MOTOR CITY na kraju ipak deluje dosta hendikepirano i da u potpunosti funkcioniše tek od scene do scene.

Pa ipak, sama činjenica da je sniman u Americi, i da Fisher u saradnji sa Ray Liottom i Shawn Hatosyjem uspeva da mu ulije neki duh B-filma čini da se MOTOR CITY ipak izdvoji. U filmu ima i jedna odlična potera koja mu daje kredibilitet u akcionom domenu.

Posle faze snimanja po Istočnoj Evropi koja je u priličnoj meri ograničila DTV, STREET KINGS 2 uostalom kao i sam STREET KINGS vraća stvari na američke ulice i u ključ B-filma što je vrlo značajna stvar. Nažalost, MOTOR CITY je ostao samo nadomak zbilja zrelog B-naslova ali je svakako korak u dobrom pravcu jer se umesto na imitaciju skupljih filmova okrenuo pričanju vlastite priče.

* * 1/2 / * * * *

No comments:

Post a Comment