Tuesday, February 15, 2011

RUSSIAN ROULETTE

Pogledao sam RUSSIAN ROULETTE Lou Lombarda, najpoznatijeg po tome što je bio Peckinpahov montažer, u sklopu kompletiranja George Segalovog opusa.

Reč je o vrlo solidnom, dinamičnom hladnoratovskom trileru snimljenom u Vankuveru u kome su lokacije odlično iskorišćene i iako se služi dinamičnim, gotovo verite pristupom, sama priča je na liniji konvencionalnog trilera o kanadskom policajcu koga tajna služba uvlači u uklanjanje letonskog emigranta koga KGB optužuje da će biti potencijalni atentator na sovjetskog premijera tokom posete Kanadi. Kada policajac shvati da je neko oteo emigranta pre njega, načinje već pripremljenu zaveru oko atentata.

George Segal se dobro nosi sa glavnom ulogom hardbopiled detektiva, a zanimljivo je da se u rolama kanadskih policijskih zvaničnika pojavljuju britanski glumci poput Denholm Elliotta i Gordon Jacksona - obojica su stare hladnoratovske kuke.

Lombardov stil je neposredan, sa dosta pokreta kamere, kadar sekvenci i efektnih stuntova.

Ono što RUSSIAN ROULETTEu nedostaje jeste samouverenost, ekipa ne odaje utisak da veruje u film, pa samim tim, ovo delo kao celina ostavlja slabiji utisak od svog realnog dometa koji zapravo uopšte nije rđav.

* * * / * * * *

No comments:

Post a Comment