Friday, February 4, 2011

CLOUDY WITH A CHANCE OF MEATBALLS

Pogledao sam CLOUDY WITH A CHANCE OF MEATBALLS Chrisa Millera i Phila Lorda. Ovaj film upravo ima sve one adute koji nedostaju MEGAMINDu,a to je vladanje formom animiranog filma i vešto pomeranje akcenta sa situacija u kojima to bolje prolazi u igranom filmu na animaciju.

Likovi su odlično i duhovito dizajnirani, a pred glumce je stavljeno dosta vokalnih zadataka koji proističu iz radnje tako da su talenti Bill Hadera, Jamesa Caana i naročito Anne Faris odlično iskorišćeni. U ovom filmu ne samo da je radnja dobro postavljena i prilagođena animaciji već je i glumačka igra daleko od vrlo čestih varijanti u kojima All-Starovi unovčavaju svoje ime iz igrane produkcije.

Lord i MIller odlično vladaju ne samo dizajnom i akcionim situacijama već i humorom i naročito je zabavno kako ubacuju duhovite situacije u drugi plan koji je vrlo razigran i retko kada tako dobro realizovan izvan Pixara.

U tom smislu CLOUDY WITH A CHANCE OF MEATBALLS, ako imamo u vidu da je baziran na krajnje bizarnoj premisi ilustrovane knige Judy Barrett, izuzetno dobro funkcioniše i donosi dosta dosta istinski duhovitih stvari sa obiljem suptilnih pop kulturnih referenci koje ga srećom ne pretvaraju u kolekciju animiranih gegova na račun poznatih filmova.

Lord i Miller su se nametnuli već sa svojim debijem kao imena na koja treba obratii pažnju. Vrlo je zanimljivo kako će 21 JUMP STREET rimejk funkcionisati, naročito ako imamo u vidu da animatori mogu biti sjajni live action reditelji.

* * * 1/2 / * * * *

No comments:

Post a Comment