Wednesday, November 4, 2009

THE GOODS: LIVE HARD, SELL HARD

Pogledao sam THE GOODS: LIVE HARD, SELL HARD Neal Brennana.

Ovaj vehicle Jeremy Pivena je dočekan na nož od strane kritike i realno nije reč o filmu koji će mu stvoriti neku poziciju u holivudskom mejnstrimu, odnosno neće ga učiniti headlinerom, iako je već skoro dve decenije nadomak takvog statusa. Međutim, film uopšte nije loš. Nije toliko moćan kao Zemeckisov USED CARS, ali realno šta jeste?

U svakom slučaju THE GOODS je vrlo duhovita prljava R-rated komedija sa obiljem tvrdog humora koji ponekad jeste moronski ali je i tada smešan. Ovo je film koji suštinski nema puno kvaliteta koji bi ga mogli preporučiti izvan smeha, i u tom smislu se razlikuje od one linije komedija koje su u principu kvalitetne priče čak i kada nisu smešne (odavno sam pastovao onaj esej o Jim Carreyu koji je dobro artikulisao moje već najavljene slutnje o specifičnoj psihološkoj dimenziji njegovih filmova). Dakle, svakako da je Piven trebalo da ima kvalitetniji vehicle.

Međutim, ovaj film je meni bio zaista smešan i nošen odličnom podelom koju pre svega drži Piven (sporadično kanališući Ari Golda) ali ima i dobre dodatke u Ving Rhamesu, David Koechneru, Tony Haleu, Ken Jeongu i u kameu Will Ferrella.

Brenannova egzekucija je jednostavna. Gegovi su dobro realizovani a film nimalo nije zapušten u vizuelnom smislu.

U svakom slučaju, THE GOODS je film koji preporučujem sa zadrškom jer zaista je reč o naslovu koji puno zavisi od toga da li će pogoditi gledaočev senzibilitet.

* * * / * * * *

No comments:

Post a Comment