Tuesday, July 8, 2008

FORGETTING SARAH MARSHALL

Pogledao sam FORGETTING SARAH MARSHALL Nicholasa Stollera, courtesy of Ginger.

Čini mi se da je SARAH bio pimpovan da bude KNOCKED UP za ovu sezonu, međutim ipak jedno je kad režira Apatow a drugo kad to rade njegovi učenici.

SARAH predstavlja vrlo veseo pokušaj da se napravi hard-R romcom i to je negde sasvim u redu. Isto tako u redu je što se ponovo koristi dosta improvizacije u glumi. Međutim, stvar je scenaristički peširoko postavljena, postoji barem jedan suvišan set karaktera (možemo da biramo koji su ti suvišni, ima više kandidata) pa samim tim imao i liniju priče koja je suvišbna, koja oduzima vreme i produžava scene.

SARAH M je pre svega predug film. Iako on u sebi nosi dosta humora, on nije na nivou KNOCKED UP koji je dug ali ima odličan tempo. Isto tako, u sebi nosi i puno zanimljivih emotivnih momenata ali nije ni na emotivnom nivou KNOCKED UP, između ostalog i zato što je SARAH M suviše high concept u odnosu na KNOCKED UP koji je uverljiviji na nivou osnovne priče.

Iako SARAH M uspeva da se izdvoji u okvirima slične ponude, i svakako je bolja od sličnog high profile projekta Braće Farrelly HEARTBREAK KID, čini se da Apatow i njegova ekipa ulaze u neku vrstu krize iz koje će morati da se izvuku. Naime, ja nisam mogao da pogledam duže od 20. minuta WALK HARD (iako ću se nekada naterati da pogledam ceo), DRILLBIT TAYLOR je bio jedva simpatičan film u kome su se tačno videli šavovi ranijih i predstojećih Apatow projekata, a u slučaju SARAH M, film je bolji od DRILLBITa utoliko što su na ekranu stalno odrasli glumci i nema rizikovanja sa decom.

Međutim, osim gledljivosti i tragova klase, SARAH M zaista ne nudi previše.

* * 1/2 / * * * *

No comments:

Post a Comment