Friday, April 14, 2023

WINDFALL

Andrew Kevin Walker je bio jedno od najvećih holivudskih pera sredine i kraja devedesetih, pa i prve polovine dvehiljaditih, a vremenom je postao izbirljiv, a i notoran po tome da mu bitni scenariji nisu realizovani, a oni koji jesu izlazili su posle velikih prerada nekih krajnje vanilla saradnika.

Bio je prvi Fincherov saradnik a onda su ga vremenom zamenili drugi i javljao se povremeno kod njega iz senke, dok je opet pa i sam Fincher postao vlastita senka.

Ali kad vidim kao WINDFALL i na njemu Andrew Kevin Walkera potpisanog kao drugog scenaristu, utisak je zaista potresan. 

Ovo je generic i krajnje mediokritetski home invasion film, pokušaj da se malo osveži žanr i to krajnje neuspešan, usiljena dijaloška dramedija koja zalazi u triler, jedan jad i beda u svakom smislu, gde i inače dobri glumci kao Jesse Plemons deluju potpuno besmisleno i izgubljeno.

WINDFALL deluje kao jedan od onih kamernih korona projekata u kom je Charlie McDowell skupio koga je mogao i snimio jedan film po kom se vidi da je iznuđen i bez ikakvog razloga da postoji. I takvih filmova ima bezbroj, ali ni na jednom do sada nije bio potpisan takav velikan kao Andrew Kevin Walker.

* 1/2 / * * * *

No comments:

Post a Comment