Monday, April 10, 2023

FALSE POSITIVE

FALSE POSITIVE Johna Leeja, nastao je po scenariju koji je on napisao u saradnji sa glavnom glumicom Ilanom Glazer. Reč je o jednom od onih filmova u kojima scenaristi smisle ključne plot pointe ali nemaju baš jasnu ideju šta se dešava između, a to je jedna od složenijih stvari u tom procesu, i onda se tako i film kreće od bitne tačke do sledeće, od preokreta, do kulminacije i nazad do uzbuđujućeg momenta a između toga nema ništa vredno pažnje.

FALSE POSITIVE je horor o ženi koja je trudna. Težak zadatak ako imamo u vidu zaostavštinu Polanskog i kao autora i kao žrtve na tom polju, ali opet i potentan prostor za preispitivanje raznih strahova koje u tom domenu ljudi mogu imati.

I onda dobijamo jednu priču gde imamo elemente strave malo pojačane a malo i relativizovane trudničkom i plus hormonskom psihozom glavne junakinje, gde na kraju nije skroz jasno šta je stvarno, šta je ona umislila i kako stvari odmiču postaje prozaično pa nije ni toliko bitno.

Šteta, Ilana Glazer se trudi u glavnoj ulozi ali nije na nivou dvojice asova koji joj pružaju podršku a to su Justin Theorux i Pierce Brosnan. Oni kradu svaku scenu u kojoj se pojave, ali ona je glavna i gazdarica je u ovom filmu po svim osnovama.

Na kraju, možemo biti nezadovoljni onim što nam je pružila Ilana Glazer kao domaćica i ispred i iza kamere, ali u njenu odbranu možemo reći da je film barem dinamičan i relativno kratak - traje manje od sat i po, pa se sve to lakše iznese.

* * / * * * *

No comments:

Post a Comment